Menu Sluiten

Schrijfsels

Schrijven is ook wel mijn ding.
Het was dan ook de bedoeling hier een blog te plaatsen, waar ik regelmatig mijn schrijfsels op jullie los kon laten. Maar de tijd, de tijd vliegt razendsnel voorbij en de tijd is zo goed gevuld, dat ik merk dat ik er gewoonweg niet aan toe kom.
Dat neemt niet weg dat er heel af en toe wel eens iets uit de pen vloeit en dan vinden jullie dat hier…
Veel leesplezier!

Redactioneel artikel 't blaadje Kinrooi - 20 oktober 2018

En opeens was er… Soeps!

Iedereen kent het wel: het hebben van een droom, je gedachten die afdwalen naar steeds datzelfde idee, momentjes dat je even helemaal weg bent en je je haast visueel kunt voorstellen hoe je die ene droom gewoon waar maakt. Heerlijk hé? Die dromen moeten er ook zijn, het geeft je een reden om door te gaan, in deze tijden van hectiek, haast en we-hebben-er-geen-tijd-voor-scenario’s. Die dromen geven je de kans om even in jezelf te keren en lekker te mijmeren over wat er ooit zou kunnen zijn.

Ik heb ze ook hoor, die dromen. Een hele lange vakantie met mijn gezin, zorgeloos, alles kan en niets moet, vooral héél lang en met enkel mooi weer. Of een fraai afgewerkte tuin, inclusief grote speelplek voor de kinderen, een idyllische vijver met een treurwilg ernaast en achteraan een grote, statige serre voor de groenten met daarnaast een groentetuin die zichzelf bewaterd en een kippenhok dat zichzelf schoonmaakt.

Moeten al die dromen dan steeds uitkomen? Nee joh, helemaal niet nodig! Af en toe ook kijken naar wat er wel is, naar wat we allemaal wel al hebben en vooral tevreden zijn met alles waarmee en met wie we ons kunnen omringen. Dan kunnen we er toch weer tegen, niet?

Maar heel af en toe, mag zo’n droom ook wel uitkomen… en daar begint Soeps. Al jaren droomde ik ervan om mijn eigen zaakje te hebben. Het concept heeft in die jaren vele vormen aangenomen, van horeca tot automaten, van heel groot tot heel klein, van allesomvattend tot net gewoon de kern. Maar soep is gewoon mijn passie, koken is mijn grootste hobby en ik word nog iedere keer overvallen door een geluksgevoel als ik in de potten en pannen sta te roeren. Hele businessplannen heb ik geschreven, zoveel concepten heb ik bedacht en talloze ideeën spookten er door m’n hoofd. Het kwam toch op hetzelfde neer: ik wil zo graag soep maken en ik zou het geweldig vinden als mensen daarvan kunnen proeven!

Heerlijke droom, al jaren. En eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik nou net deze droom in vervulling kon laten gaan. En toch… Ruim een jaar geleden had ik geen job, ik had ervoor gekozen om thuis te blijven bij mijn twee kleine dochters. Ik zat in een luxepositie waardoor ik een periode gewoon thuis kon zijn, er kon zijn voor mijn meisjes en heerlijk kon zorgen voor het huishouden, de opvoeding en al wat daarbij komt. De meiden werden echter snel groot, de school komt piepen en ondertussen kreeg ik toch ook wel weer nood aan net dat beetje meer dan thuis zijn. De droom was er steeds meer, maar het idee van de grote stap naar volledig zelfstandige zijn en de daarbij horende investeringen schrikten mij enorm af. Een huis, een gezin, een man die zelfstandige is… een beetje zekerheid in het leven had ik toch wel graag gehad. Maar die droom… Dus stiekem bedacht ik destijds toch een naam, ik kocht een domeinnaam op internet en ik vroeg overal offertes en bekeek panden die zouden kunnen dienen.

En opeens, op een doodgewone woensdag, was mijn dochter niet zo lekker en brachten we een bezoekje aan onze huisarts. Niks speciaals, zou je denken. Maar 2 dagen later had ik daar dus een job! In april ben ik terug beginnen werken, een heerlijke job, met droomuren voor een mama met 2 kleine kids en in een gezellige omgeving. Een aanpassing, maar ook een openbaring. Terug onder de mensen, een ritme in het dagelijks leven en als extra, een eigen inkomen.

Maar die droom… die bleef… ergens latent aanwezig, in mijn hoofd, af en toe een plannetje op papier, gesprekjes met mijn man,… Tot er opeens een advertentie online mijn aandacht trok. En die heeft ervoor gezorgd dat ik ben gesprongen, dat ik de stap gewoon heb gezet en dat ik nu mijn droom stap voor stap waar maak! Reken daar de onvoorwaardelijke steun van mijn man bij en ik was vertrokken. Soeps is nu echt, niet langer een droom, maar keiharde realiteit! Iedere avond kook ik soep voor jullie, met liefde en passie, met voldoening en geluk en met enkel super verse ingrediënten. Het concept is eigenlijk simpel: 1 weekmenu met 3 soepen, voor 14u besteld, de dag erna af te halen. En het is zo leuk!!! Iedere dag staan hier mensen in mijn ‘winkeltje” om hun soepjes op te halen. Iedere dag krijg ik bericht of telefoon met bestellingen of vragen. Iedere dag ontmoet ik de mensen die gaan proeven van mijn verse soepen. En iedere dag brengt iets anders. Heerlijk!

Een van mijn dromen komt dus ondertussen echt wel uit. De eerste stap is gezet, de weg ligt open en de soep wordt iedere dag met passie gemaakt. Uiteraard zijn er nog een hoop andere dromen, alleen al dat grote winkelpand hier om de hoek ombouwen tot een heuse soepbar bijvoorbeeld. En ik droom lekker verder, want dat geeft me energie.
Dromen jullie mee?

Artikel 't blaadje Kinrooi Soeps